Skip to main content

Social media is een van de meest dynamische en krachtigste marketing middelen die bedrijven vandaag de dag tot hun beschikking hebben. Het biedt bedrijven toegang tot miljoenen gebruikers over de hele wereld, waardoor ze hun doelgroep beter kunnen bereiken, zich kunnen onderscheiden van hun concurrentie en hiermee betere resultaten kunnen boeken. In deze blog vertellen we je de nieuwste trends voor 2023 en hoe je een succesvolle campagne ontwikkelt.

Social Advertising

Wat is Social Advertising?

Social advertising, ook wel bekend als social media marketing, is een vorm van online marketing die niet meer weg te denken is uit je online marketing strategie. Met behulp van social media kunnen bedrijven hun producten of diensten promoten door betaalde advertenties te tonen aan gebruikers op verschillende social media platforms. Met creatieve content van je product of dienst die jou doelgroep aanspreekt, is het de perfecte manier om potentiële klanten te bereiken en zo je bedrijf op de kaart te zetten.

Social media campagnes bieden je de mogelijkheid om je bereik en naamsbekendheid drastisch te verhogen, nieuwe volgers te krijgen, veel website verkeer te genereren en het belangrijkste: meer conversies en omzet! Uit onderzoek blijkt dat gebruikers tot wel 147 minuten per dag besteden aan het rondneuzen zijn op diverse social media kanalen, zoals Tiktok, Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest en Twitter. De ideale gelegenheid om je potentiële klanten en doelgroep te bereiken. Maar hoe?

Social Media Marketing Uitbesteden

Potentiële klanten bereiken met behulp van data

Door de jaren heen hebben alle social media kanalen erg veel data verzameld van alle gebruikers en hun interesses. Ook bieden social mediakanalen de optie om zelf data te verzamelen met behulp van een stukje code op je website, zoals bijvoorbeeld de Facebook of Tiktok pixel en de Linkedin Insight Tag. Door gebruik te maken van deze gegevensbronnen kun je met je social advertising campagnes je potentiële klant specifiek targeten en gepersonaliseerde content leveren op basis van demografische gegevens en gebruikersgedrag.

Social media uitbesteden aan Onpressive?

Wil jij meer gebruik maken van jouw social media? Kan jullie online aanwezigheid wel een boost gebruiken? En zoeken jullie een strategische partner die jullie het social media adverteren uit handen neemt?

Laten we dan eens vrijblijvend een koffie doen. Je kan een meeting inplannen of rechtstreeks bellen via hier.

Document

 

Social media marketing verwachtingen voor bedrijven in 2023

Ieder jaar veranderd het social advertising landschap. Op alle social media kanalen veranderd wat het beste werkt aan de hand van de laatste trends.

 

Social mediakanalen zijn de nieuwe zoekmachines

Met de opkomst van diverse social media kanalen, zoals TikTok en Instagram, is er een radicale verandering in de manier waarop consumenten informatie verwerken. Onderzoek wijst uit dat 40% van jongeren hun informatie liever via TikTok of Instagram vinden dan via traditionele zoekmachines, zoals Google. Dit bevestigt dat we tegenwoordig meer afhankelijk zijn geworden van sociale media als bron voor het vinden van informatie. Social media kanalen zijn de nieuwe zoekmachines die consumenten helpen bij het verkrijgen van relevante informatie over producten, diensten en merken.

 

Voordelen ten opzichte van zoekmachines

Social media kanalen biedt tal van unieke voordelen ten opzichte van traditionele zoekmachines; consumenten niet alleen kunnen ze content delen en reageren op berichten, maar ook direct contact leggen met bedrijven door middel van chatbots of direct messaging-functies om productinformatie te verkrijgen of servicevragen te stellen. Door deze interactieve functionaliteit kan eenvoudiger worden vastgesteld welke content interessant is voor gebruikers en hiermee hun interesses beter begrijpen dan met traditionele adverteren. Dit helpt bedrijven om effectiever advertenties te maken die gericht zijn op hun specifieke doelgroep en hen helpen gerichte leads te genereren die mogelijk converteren naar klanten.

 

Social advertising met User Generated Video Content

User generated video content is niet nieuw, maar heeft door de immense groei van Tiktok bij veel bedrijven weer prioriteit gekregen in de social media strategie.

Alleen al in het afgelopen jaar, werden er door influencers en merkambassadeurs gemaakte inhoud 13,2x meer bekeken dan media- en merkinhoud samen. Op basis van de groeitrends van de afgelopen twee jaar, verwacht Tubular dat de creator markt het komende jaar een stijgende lijn zal blijven vertonen in de social media marketing wereld.

Het opbouwen van vertrouwen en betrouwbaarheid vereist authentieke en realistische content die is gedeeld door bestaande klanten of door merk ambassadeurs. Omdat zij blij zijn met de kwaliteit van je producten en dit terug laten komen in hun social media posts of deze filmpjes naar jullie opsturen om het zelf te posten,  geeft het toekomstige kopers vertrouwen in je merk en de kans op nieuwe aankopen is erg groot.

Data-gedreven UGC voor social media adverteren

Deze content is bij Onpressive standaard onderdeel van de social advertising strategie. Kwalitatief goede User Generated Video Content vanuit je klantenbestand is voor social advertising niet vaak realistisch. Wij werken daarom veel samen met Storyboosters. Met een pool van 300+ content creators, zoeken zij selectief en data-gedreven naar de juiste content creator die bij je bedrijf past. Vervolgens kan je deze content gebruiken als onderdeel van je social advertising campagne of organisch posten op verschillende social media kanalen.

image 7

 

Augmented Reality voor Social Media Marketing

Huh, wat?!! Ken je die digitale filters die mensen op hun echte foto’s zetten? Dat zijn augmented reality-effecten. In wezen verbetert AR visuele inhoud uit het echte leven en verandert de manier waarop het eruit ziet om het op te laten vallen op social media. Het is een zeer populaire functie, vooral bij een jonger publiek. Maar augmented reality als opkomende trend op sociale media stopt het niet bij de leuke mutsen of coole zonnebrillen. 

Met AR hebben verschillende social media marketing kanalen als Facebook en Instagram de sociale winkelervaring voor hun gebruikers verbeterd. Hoewel vooralsnog slechts enkele soorten producten worden ondersteund, heeft de techniek grote potentie voor de koper op de consumentenmarkt.

Aangezien je alleen een smartphone hoeft te hebben en met de opkomst van social commerce is de voortdurende trending ervan te verwachten. Marketeers hebben nota genomen van de groeiende populariteit van AR en beginnen het te implementeren in hun sociale campagnes. 

Social Advertising Trends

 

Social advertising met behulp van Artificial Intelligence (AI)

Social media heeft de manier veranderd waarop bedrijven en consumenten met elkaar communiceren. Met de komst van nieuwe technologieën zoals AI, is het mogelijk geworden voor bedrijven om meer gerichte advertenties te maken die specifiek zijn aan hun doelgroep. Door hun interesses beter te begrijpen met behulp van AI, kunnen bedrijven betere resultaten bereiken met hun social media advertenties.

AI maakt ook het delen van user generated video content veel gemakkelijker. Influencers of merkambassadeurs kunnen sneller en gemakkelijker multimedia-inhoud creëren die een echt verschil maakt in de manier waarop consumenten naar producten en diensten kijken. Deze content wordt steeds meer gezien als een belangrijke investering, omdat het meer vertrouwen opbouwt bij toekomstige kopers.

Dankzij de combinatie van social media met AI en AR technologie lopen bedrijven minder risico bij hun investeringen in social advertising campagnes, terwijl consumenten meer controle en persoonlijkheid genieten bij het winkel- of online zoekproces.

Social media and AI

 

Social Commerce zal toenemen in 2023

In 2023 zal social commerce veel groter worden dan het vandaag de dag is. Door de toenemende populariteit van sociale media en technologie, zullen meer bedrijven hun diensten en producten gaan promoten via sociale kanalen. Bedrijven zullen meer geavanceerde technologieën gebruiken, zoals net besproken AI en AR, om hun content te verbeteren en gerichtere advertenties te maken aan hun doelgroep.

Deze stijgende trend in social commerce heeft ook geleid tot een toename van investeringen in user generated content (UGC). UGC is eenvoudig te produceren, authentiek en relevant voor het publiek. Het opbouwen van vertrouwen vereist specifieke inhoud die afkomstig is van klanten of merkambassadeurs die blij zijn met de kwaliteit van de producten of diensten. Bovendien kan met behulp van data-gedreven UGC campagnes worden bepaald welke content creator bij een bedrijf past.

Gezien deze trends wordt er verwacht dat social commerce in 2023 nog groter zal worden dan het nu al is. Met meer geavanceerde technologische innovaties zoals AI en AR in combinatie met User Generated Content, zal in 2023 voor veel bedrijven hun social media strategie veranderen en kunnen bedrijven betere resultaten behalen uit hun social advertising campagnes. Voor consumenten is een groot voordeel dat er meer uit hun online winkelervaring gehaald wordt.

Social Commerce

 

Social advertising funnel voor 2023

Aan de hand van bovenstaande informatie en de verwachtingen voor 2023 in de social media marketing, is het belangrijk om je social media strategie hier op aan te passen. Bij Onpressive bouwen we creatieve maar conversie gefocuste social media marketing funnels die je op verschillende kanalen kan gebruiken. Hieronder geven we een voorbeeld van een social advertising funnel die je in 2023 kan gebruiken:

Social Media Funnel

Awareness

Doelgroep bewust maken van het merk/product via geotargeted display-advertenties op social media, waarbij user generated content wordt gebruikt om authenticiteit en social proof te bieden.

Content: Visuele afbeeldingen en video’s van tevreden klanten die het product gebruiken, beoordelingen en recensies van het product en sfeervolle afbeeldingen waarbij het product wordt gebruikt.

Interest

Bezoekers aanzetten tot verdere interactie door hen te tonen hoe het product hen kan helpen via augmented reality-advertenties op social media.

Content: Een AR-ervaring waarin bezoekers het product virtueel kunnen uitproberen en ontdekken hoe het in hun dagelijks leven past.

Desire

Bezoekers enthousiast maken over het product door hen te tonen hoe het gebruikt kan worden in het dagelijks leven en hen te inspireren via social media advertenties.

Content: Visuele afbeeldingen van hoe het product wordt gebruikt in verschillende situaties, influencer-endorsements en -getuigenissen, en verhalen over hoe het product een verschil maakte in het leven van klanten.

Action

Bezoekers aanzetten tot aankoop door hen te verleiden met een aanbod, zoals een kortingscode of gratis proefperiode, via social media advertenties met call-to-action. Alles is gericht op een doel: Producten verkopen.

Content: Een duidelijke call-to-action met kortingscode of proefperiode-aanbod.

Retentie

Bestaande klanten aanmoedigen om het product opnieuw te kopen en te blijven engageren met het merk via gerichte social media advertenties en retargeting.

Content: Persoonlijke aanbiedingen gebaseerd op eerdere aankopen en interesses, en verhalen over hoe andere klanten het product opnieuw hebben gekocht en waarom.

Ga aan de slag met onze Social Media Marketing tips!

Beeld je bovenstaande social advertising funnel even in en vertaal het naar jullie product of dienst. Maak meerdere variaties met verschillende invalshoeken zodat je verschillende doelgroepen aanspreekt. Maar wat zijn de vervolg stappen?

Test je campagne op verschillende kanalen

De content is gemaakt en klaar om live te gaan. Verdeel je advertentie budget over verschillende kanalen en start met jouw social media campagnes. Ga A/B testen met je content. Op welk social mediakanaal zie je de beste resultaten?

Analyseer en Optimaliseer

Aan de hand van de advertentie statistieken ga je data-gedreven keuzes maken. Waar hebben we de beste resultaten geboekt en op welke social media kanaal liep het minder? Ook is het belangrijk om de content statistieken te analyseren. Aan de hand van deze waardevolle data kun je de content van toekomstige campagnes nog beter maken.

ced75d02 9b31 497e acd2 7b887c7c9214

 

Social Media Marketing uitbesteden

De kansen in social media marketing wordt door veel bedrijven niet benut. Dit kan zijn omdat bedrijven dit zelf willen oppakken en zelf simpelweg de tijd en kennis er van hebben. Ook kan je het geprobeerd hebben bij een grote marketing agency, maar bleef het resultaat uit.

Focus op groei en conversies

Bij Onpressive zijn we gespecialiseerd in social advertising en daarom richten we ons op maar een doel: creatieve en resultaatgerichte campagnes maken. Wil jij je social media uitbesteden en er voor zorgen dat je bedrijf de kansen van social media marketing optimaal benut?

De koffie staat klaar!

Wil jij ontdekken waar kansen liggen voor je bedrijf wat betreft social media adverteren? Kom dan gezellig langs bij ons kantoor in Groningen of plan een online meeting in. Onze creatievelingen staan voor je klaar.

Geloof me, je social media uitbesteden doe je met alle plezier bij Onpressive.

Social Media Marketing Uitbesteden

Leave a Reply